Ψήφισε ικανότητες - Όχι στερεότυπα (ραδιοφωνικό σπότ της ΕΕΔΑ)

 

 Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ξεκινά την εκστρατεία της για την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ραδιοφωνικό σπότ για να θυμίσει σε όλες και όλους ότι ψηφίζουμε ισότιμα ικανές γυναίκες και ικανούς άνδρες υποψήφιους, μακριά από στερεότυπα φύλου και προκαταλήψεις.

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ελάχιστες χώρες που έχουν κατακτήσει την πλήρη ισότητα στο νόμο, γεγονός ούτε αυτονόητο ούτε αμελητέο, ωστόσο οι δείκτες της πραγματικής ισότητας εξακολουθούν να είναι απογοητευτικοί: Μόλις 1 στα 5 μέλη του Κοινοβουλίου και 1 στα 6 μέλη της Κυβέρνησης είναι γυναίκες. Μόλις 1 στις 13 Περιφέρειες και 1 στους 18 Δήμους έχουν επικεφαλής γυναίκα. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων κατατάσσει σταθερά την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία (28,1/100) στον τομέα της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Και όλα τα παραπάνω παρά την πρόβλεψη του νόμου, εδώ και αρκετά χρόνια, για την εφαρμογή ποσόστωσης στη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια.

Η ΕΕΔΑ, ο ανεξάρτητος θεσμός της ελληνικής πολιτείας για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπογραμμίζει την ανάγκη οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές να κριθούν ισότιμα και να ψηφιστούν ισότιμα, με κριτήριο τις ικανότητες και την αξία τους και όχι στη βάση παρωχημένων προκαταλήψεων για το φύλο τους. Σε αυτές τις εκλογές ψήφισε ικανότητες, όχι στερεότυπα!

 

Συντελεστές ραδιοφωνικού σπότ:

Frank & Fame

Head of Creative : Panos Mouzakitis

Associate Creative Director: Ismini Kakoura

Account Director: Romina Nanou

Account Supervisor : Catherine Christodoulopoulou

Narrator : Mirto Alikaki

Sound Design & Music Library : Rabbeats Music

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το τηλεοπτικό σπότ της ΕΕΔΑ: https://youtu.be/Y2FrX9OeNEI 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.