Συνάντηση της Προέδρου της ΕΕΔΑ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε η Πρόεδρος της ΕΕΔΑ Μαρία Γαβουνέλη την Τρίτη 7 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της ΕΕΔΑ αναφέρθηκε στις σημαντικές καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης στη χώρα μας με συνέπεια τη διαμόρφωση ενός κλίματος ατιμωρησίας καθώς και στην Έκθεση που επεξεργάζεται η Εθνική Επιτροπή για το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών. Έγινε επίσης αναφορά στην συνεχιζόμενη δουλειά της ΕΕΔΑ σε προσφυγικά και μεταναστευτικά θέματα και ιδίως στην πρόσφατη παρουσίαση της προσωρινής έκθεσης του Μηχανισμού Καταγραφής Περιστατικών Άτυπων Αναγκαστικών Επιστροφών.
Στη συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα, η αντιπροσωπεία της LIBE χαιρέτισε την επανασύσταση της ΕΕΔΑ με το ν.4780/2021, και κάλεσε για την περαιτέρω αξιοποίηση και ενίσχυση του Μηχανισμού Καταγραφής καθώς και κάθε άλλης πρωτοβουλίας που συμβάλλει προς την κατεύθυνση της διαφάνειας.
Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.