Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης

Αφίσα εκδήλωσης Διεθνούς Αμνηστίας (μια σκιά στρατιώτη από την οποία φεύγουν πουλιά)

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, της 6ης Δεκεμβρίου 2021, στην υπόθεση του αντιρρησία συνείδησης Λάζαρου Πετρομελίδη, μια σπουδαία εξέλιξη στον αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης, αλλά και ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Αντίρρησης Συνείδησης στις 15 Μαΐου, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα:

«Απόφαση ορόσημο του ΟΗΕ για τον αντιρρησία συνείδησης Λ. Πετρομελίδη: Κατακτήσεις και διεκδικήσεις για το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης σήμερα».

Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν ο Λάζαρος Πετρομελίδης, αντιρρησίας συνείδησης, ο Γιώργος Καρατζάς, εκπρόσωπος στην υπόθεση Πετρομελίδη, ο Μιχάλης Τσαπόγας, ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη, ο Φοίβος Ιατρέλλης, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Αλεξία Τσούνη, αντιπρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 στις 18:30μμ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.amnesty.gr/news/events/26338/apofasi-orosimo-toy-oie-gia-ton-antirrisia-syneidisis-l-petromelidi-kataktiseis

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕΔΑ είχε δημοσιεύσει δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα:

https://nchr.gr/images/pdf/nea_epikairothta/deltia_tupou/DT_EEDA_Antirrisies_Syneidisis.pdf

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.