Τα σεμινάρια του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ (video)

Παρακολουθήστε σε βίντεο τα σεμινάρια του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη (μετα) επιδημική εποχή: προκλήσεις και επιστροφή στην "κανονικότητα". Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cutt.ly/LkiMzHC

 

1ο Σεμινάριο Γ' Κύκλου Σεμιναρίων ΕΕΔΑ: "Εκπαίδευση στη Φυλακή: Δικαίωμα των κρατουμένων - Υποχρέωση της Πολιτείας. Το παράδειγμα του Αυλώνα". Ομιλητής: Πέτρος Δαμιανός (Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021) 

 

 

 

2ο Σεμινάριο Γ' Κύκλου Σεμιναρίων ΕΕΔΑ: "Το δικαίωμα του παιδιού να μαθαίνει τη γλώσσα και την κουλτούρα του". Ομιλητής: Βασίλης Πανταζής (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021)

  

 

 

 3ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Δικαιώματα των Παιδιών: προκλήσεις και πολιτικές προστασίας στον καιρό της πανδημίας". Ομιλητής: Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος - Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021)

 

 

  

4ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Προσφυγικό Ζήτημα και Δικαιώματα του Ανθρώπου". Ομιλητές: Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και Μέλος της ΕΕΔΑ και Βασίλης Χριστογιώργος, Ειδικός Συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021)

 

  

 

5ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Δικαιώματα και ελευθερίες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης". Ομιλήτρια/Ομιλητής: Λίλιαν Μήτρου Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μέλος της ΕΕΔΑ και Σπύρος Τάσσης, Δικηγόρος LLM, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας (Δευτέρα 5 Απριλίου 2021)

 

 

 

6ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Πολιτιστική κληρονομιά: ζητήματα πρόσβασης σε ένα ανθρώπινο δικαίωμα". Ομιλητής/Ομιλήτρια: Στάθης Γκότσης, Ιστορικός στο Υπουργείο Πολιτισμού, Μέλος της ΕΕΔΑ και Έφη Μουγκαράκη, Δικηγόρος (Δευτέρα 19 Απριλίου 2021)

 

 

 

7ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Ρητορική μίσους". Ομιλήτρια: Λίνα Παπαδοπούλου, Αν.Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ, Μέλος της ΕΕΔΑ (Δευτέρα 10 Μαΐου 2021)

 

 

 

8ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Πρόληψη και αντιμετώπιση του φυλετικού προφιλ -racial profiling- στο πλαίσιο της αστυνόμευσης βάσει της Γενικής Σύστασης αρ. 36 της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων-CERD". Ομιλήτρια: Τίνα Σταυρινάκη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια (Hate Law Practice) και διδάσκουσα Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Δευτέρα 24 Μαΐου 2021)

  

 

9ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Το δικαίωμα στο περιβάλλον". Ομιλήτριες: Μαρία Γαβουνέλη, Αν.Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και η Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021)

 

 

 

10ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Εργασία στο σέξ: προστασία δικαιωμάτων, νομικό πλαίσιο και νομολογία". Ομιλήτρια: Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ομιλητής: Βασίλης Σωτηρόπουλος, Δικηγόρος, αν.Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021)

 

 

11ο σεμινάριο του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων της ΕΕΔΑ με θέμα: "Προστασία ευάλωτων αιτούντων άσυλο: Η περίπτωση των θυμάτων βασανιστηρίων". Ομιλητές: Σπύρος Κουλοχέρης, Δικηγόρος, αν.Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Άγης Τερζίδης, Παιδίατρος, Δρ Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής (Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021)

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.