ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η ΕΕΔΑ αποτελεί το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τις Αρχές των Παρισίων, των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

H EEΔΑ μεταφράζει στα Ελληνικά Ενημερωτικά Δελτία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

Σε συνεργασία με το ΕΔΔΑ,  τα Ενημερωτικά Δελτία στα Ελληνικά διατίθενται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικαστηρίου (Ioύνιος 2016) 


Δήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ENNHRI "Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη στο πεδίο της Μετανάστευσης:  Συνέργεια για την Προώθηση και Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" (8.3.2017) 


GANHRI 2017: Παγκόσμια συνάντηση των ΕΘΑΔ στην οποία συμμετέχει και η ΕΕΔΑ (6-8.3.2017)


Συμμετοχή της ΕΕΔΑ στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung, στο πλαίσιο της 34ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα υπό το πρίσμα της διαρθρωτικής προσαρμογής και της πολιτικής λιτότητας» (3.3.2017)


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Επείγουσα Δήλωση της ΕΕΔΑ σχετικά με τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα στην Ελλάδα (30.5.2017):

«Ο Καθηγητής Πέτρος Στάγκος, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων σε ανταλλαγή απόψεων η οποία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 29 Μαῒου 2017. Θέμα της ανταλλαγής απόψεων ήταν οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας και οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Κατά την παρέμβασή του, ο Καθηγητής Στάγκος παρέσχε μαρτυρία για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων από το Χάρτη και συγκεκριμένα για τις πλείστες συλλογικές καταγγελίες οι οποίες έχουν ασκηθεί ενώπιον της Επιτροπής σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν επίσης ο κ. Declan Costello, Επικεφαλής Διαπραγματεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN), ο κ.  Heinz Koller, Περιφερειακός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Συναφώς, πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) της Ελλάδας έχει πρόσφατα δημοσιεύσει επείγουσα Δήλωση για τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη».


Καμπάνια για τα 70 χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (10 Δεκεμβρίου 1948)

Το μήνυμα του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου 2017), Zeid Ra'ad Al Hussein.

Μάθε για την ΕΕΔΑ

 


  

Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων εναντίον των Μουσουλμάνων : Η αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας μέσα από την εκπαίδευση, 2014

Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)

 

 

 

Κατάλογος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συμβάσεων για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

(Ενημέρωση Ιούνιος 2018) 

 

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

 2016

 

  

Για τις Εκθέσεις των Υπουργείων για το έτος 2016 βλ. εδώ

 

  • GR
  • EN

  


Η Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικα- στηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

(Ενημέρωση έως Οκτώβριο 2018)


Κατάλογος αποφάσεων του ΕΔΔΑ κατά Ελλάδος

(Ενημέρωση έως Οκτώβριο 2018)


Yποβολή προσφυγής στο ΕΔΔΑ: Πληροφορίες από το Δικαστήριο στα Ελληνικά 


Μεταρρύθμιση ΕΔΔΑ: Συμβολή ΕΔΕΘΑΔ (2014)


ΕΔΔΑ:Αποφάσεις-Θέσεις ΕΕΔΑ


http://www.nchr.gr/images/pdf/nea_epikairothta/ECHR.jpg

H EEΔΑ μεταφράζει στα Ελληνικά Ενημερωτικά Δελτία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) Σε συνεργασία με το ΕΔΔΑ, τα Ενημερωτικά Δελτία στα Ελληνικά διατίθενται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικαστηρίου (Ioύνιος 2016) 

 Δουλεία, ειλωτεία και αναγκαστική εργασία

Αντίρρηση Συνείδησης 

Ρητορική Μίσους 

Βία κατά των γυναικών

Μετανάστες υπό κράτηση

Μέτρα Λιτότητας

Εμπορία ανθρώπων

Υποθέσεις «Δουβλίνο»

Δικαιώματα των παιδιών

Ζητήματα ταυτότητας φύλου

Συνδικαλιστική ελευθερία

Joomla templates by Joomlashine